De Hagno

Van Hagno 1960 tot Oran 1981

Op dit koelvrachtschip de Hagno ben ik op 12 jarige leeftijd in 1966 meegevaren van Rotterdam (Nederland) naar Dublin (Ierland), de reis van mijn leven!

Hagnokoel1960e
De Hagno

Zie ook  de site van de Stichting Maritiem-Historische Databank: http://www.marhisdata.nl/main.php?to_page=schip&id=2628

Tijdlijn waarin de Hagno 4 namen kreeg:
 • 1960 bouwjaar HAGNO als koelvrachtschip.
 • 1968 omgebouwd tot containerschip.
 • 1974 in mei veranderd de Hagno van naam en eigenaar in FREIA voor Teutonia Lines Ltd., Famagusta, vlag Cyprus.
 • 1975 thuishaven Limassol.
 • 1976 BRIGITTE voor Ore Shipping Co. Ltd. in Limassol.
 • 1979 in januari veranderd de Brigitte van eigenaar en naam in ORAN voor Queenstown Shipping S.A. in Panama City, vlag Panama.
 • 1980 op 3 oktober bij het verlaten van Christobal brak brand
  uit aan boord, het schip werd zwaar beschadigd en werd opgelegd in Christobal.
 • 1981 op 13 januari  tijdens zware storm op drift geraakt en gestrand
  op de havenpier, lek geraakt en gedeeltelijk gezonken.
  Later gelicht en gesloopt.
Mijn reis met de Hagno in het kort:

Met de familie Molenaar een onvergetelijke vakantie gehad in Ierland, om daar te komen mocht ik samen met hun zoon de heenreis vanuit Rotterdam op het koelvrachtschip de Hagno beleven. Onder de hoede van de kapitein werden we buiten dat de reis al zo bijzonder was, ook nog eens in de watten gelegd. We aten samen met de kapitein, de eerste stuurman en de boordwerktuigkundige en brachten veel tijd door voor op het schip en in de stuurhut. Prachtig was het toen we langs Engeland voerde en genoten van de witte krijtrotsen. Na twee dagen en drie nachten bereikten wij de haven van Dublin na een reis over de Noordzee, het Kanaal, de Keltische zee en de Ierse zee. Geweldig om deze reis op 12 jarige leeftijd op een vrachtboot mee te mogen maken terwijl er ook nog een heerlijke vakantie van vier weken op ons lag te wachten in het mooie Ierland.

%d bloggers liken dit: