Website van Marcel Vos

imagesSBTCVIH3

 marcel-vos.nl

Kasteel Nederhemert in de 19e eeuw
Leuk dat je komt kijken  op  de  website van marcel-vos.nl 

Neem  gerust een kijkje op  marcel-vos.nl  met een greep uit mijn jeugdherinneringen en het verhaal van kasteel Nederhemert en zijn bewoners   

Op deze homepage van marcel-vos.nl een korte samenvatting van de onderwerpen die op mijn site voorkomen. Zeker het  verhaal  van kasteel Nederhemert kan nog op diverse punten worden aangevuld en verbeterd, ik zou het  daarom zeer op prijs stellen wanneer er nog aanvullingen en/of opmerkingen zijn over het kasteel en zijn bewoners.

  • Kasteel Nederhemert en zijn bewoners van ridders  uit de middeleeuwen tot baron.
  • Een foto reportage van oud Utrecht uit de jaren 1900 t/m 1974  en  de wijk lombok waar ik in 1953  ben geboren.
  • Een reportage van het koelvrachtschip de Hagno, helaas inmiddels vergaan, waarop ik op 12 jarige leeftijd in 1966 van Rotterdam naar Dublin  reisde.

Het verhaal van mijn voorouders van mijn familie  op kasteel Nederhemert, zeven eeuwen geleden toen de familie van Hemert het bezit van het dorp en toebehoren van Nederhemert had. Waarschijnlijk zijn zij met de bouw van het kasteel begonnen rond het jaar1300. in de periode van het jaar 1200 tot 1500 hebben tien generaties van Hemert het dorp Nederhemert en het kasteel in hun bezit gehad. De gegevens hiervan o.a. uit het Gelders Archief heb ik verzameld en op mijn website zo waarheidsgetrouw en volledig weergegeven. Vervolgens heb ik  de persoon van de familie van Hemert  die heer of vrouwe van Hemert  zijn geweest  gelinkt naar mijn eigen stamboom op Geneanet.

Ook op mijn website een stukje oud Utrecht met zijn mooie grachten en de wijk Lombok waar ik in 1953  ben geboren, daarnaast nog een reportage van het koelvrachtschip de Hagno waarop ik in 1966 in mijn jeugd op mee mocht varen  voor een geweldige vakantie van vier weken in Ierland.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op de website van Marcel Vos

Mobiele versie afsluiten